Dirigent

ardaan dercksen

Ardaan Dercksen (1984, Utrecht) startte zijn zangcarrière op de Kathedrale Koorschool onder de bezielende leiding van Gerard Beemster en stroomde door naar het Kathedrale Koor in Utrecht. Sinds 2007 nam hij meerdere keren deel aan de Kurt Thomas Cursus. In 2008 begon hij aan zijn studie Koordirectie aan het Prins Claus
Conservatorium in Groningen, waar hij in 2013 afstudeerde.


In 2015 vestigde hij zich in zijn geboortestad en korenstad Utrecht. Als vroegere dirigent van Ensemble Illustre onderscheidde hij zich met ambitieuze, maar toch herkenbare concertprogramma's. Tegenwoordig is hij dirigent van Rhenus Cantat en het kerkkoor Voce Laetare van de R.K. Vituskerk in Hilversum. Ook valt hij regelmatig in als repetitor bij diverse kamer- en oratoriumkoren.

De laatste jaren is hij zich gaan ontwikkelen als componist: aanvankelijk als componist in de kerkmuziek, nu ook voor koren buiten de kerkelijke praktijk.
Daarnaast blijft hij zich bekwamen als ensemblezanger: hij nam deel aan het programma Meesters en Gezellen in 2014 en momenteel zingt hij bij Ribattuta Musica en Bachkoor Holland. De combinatie van directie- en zangervaring stelt hem in staat zijn koren niet alleen te dirigeren, maar ook te scholen. Hij geeft daarom ook privéles aan koorzangers.

Actviteiten

Nog geen nieuwe datum bekend